Vesti bune pentru parinti si pentru elevi! Documentul care nu va mai fi necesar la revenirea din vacanta

/ / Modificat: 2021-09-04
Vesti bune pentru parinti si pentru elevi! Documentul care nu va mai fi necesar la revenirea din vacanta

Noul an scolar incepe cu schimbari bune pentru parinti si elevi. Avizul epidemiologic nu va mai fi necesar dupa intoarcerea din fiecare vacanta. Acesta se va mai elibera doar pentru inscrierea la scoala si la gradinita.

Astfel, parintii si elevii pot uita de cozile infinite si orele intregi de asteptare in fata cabinetului medicului de familie.

Potrivit unui nou ordin comun al Ministerului Sanatatii si Ministerului Educatiei, nu va mai fi necesar ca elevii sa prezinte avizul epidemiologic la fiecare intoarcere din vacanta. Incepand din acest an, unitatile de invataman vor mai solicita avizul eliberat de medicul de familie doar in momentul inscrierii copilului in unitatea de invatamant. De asemenea, avizul va mai fi cerut in cazul in care copilul este transferat la o alta scoala.

Astfel, avizul epidemiologic va fi necesar in urmatoarele situatii:

  • La inscrierea la gradinita;

  • La inscrierea la scoala, in clasa pregatitoare;

  • La inscrierea in clasa a IX-a;

  • In cazul transferului elevului intr-o alta unitate de invatamant;

Anul scolar 2021-2022 va incepe pe 13 septembrie. Toti copiii se vor reintoarce in banci, iar autoritatile au anuntat ca doar in cazul in care rata de infectare va creste peste 6 cazuri la mia de locuitori, cursurile se vor desfasura in mediul online.

Sursa foto: europafm.ro

Articole recomandate

Citeste si despre