Vesti bune pentru parinti! Pot primi un salariu in plus, indiferent de venituri. Care sunt conditiile

/ / Modificat: 2023-06-14
Vesti bune pentru parinti! Pot primi un salariu in plus, indiferent de venituri. Care sunt conditiile

Un nou proiect de lege aduce vesti bune pentru parinti. Este vorba despre un proiect inregistrat recent la Parlament, care propune acordarea de indemnizatii lunare, de cel putin un salariu minim pe economie, familiilor cu trei sau mai multi copii.

Aceasta initiativa isi propune luarea unor masuri de stimulare a natalitatii in Romania. In documentul depus la Senat se regasesc trei propuneri care au rolul de a stopa declinul demografic al populatiei tarii.

Prima dintre masuri vizeaza persoanele care au in intretinere trei sau mai multi copii in varsta de pana la 18 ani. Acestora ar urma sa le fie acordata o indemnizatie lunara neimpozabila si nesupusa executarii silite (cu exceptia situatiei in care a fost acordata in mod necuvenit).

Ce sume ar putea primi parintii

  • echivalentul unui salariu minim pe economie pentru trei copii
  • 1,5 salarii minime nete pentru cei care au patru copii
  • doua salarii minime nete pentru cinci copii
  • 2,5 salarii minime nete pentru sase sau mai multi copii.

Care sunt conditiile pentru a primi acesti bani

Persoanele care indeplinesc criteriile legate de numarul de copii vor primi aceste sume, conditia fiind ca beneficiarii sa realizeze venituri impozabile, din salarii sau pensii, indiferent de cuantumul acestora. De asemenea, este necesar ca parintii sau intretinatorii trebuie sa fie cetateni romani, cu domiciliul in Romania, iar copiii aflati in ingrijire sa fie inscrisi intr-o unitate de invatamant dupa varsta de trei ani. In situatiile in care exista doi intretinatori, de beneficiile acestea va beneficia doar o persoana.

FOTO: cancan.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Parinti copii Bani copii Salariu

Articole recomandate

Citeste si despre