Veste crunta pentru elevi si parinti. Scolile si gradinitele s-ar putea inchide in doua saptamani

/ / Modificat: 2021-09-18
Veste crunta pentru elevi si parinti. Scolile si gradinitele s-ar putea inchide in doua saptamani

Vestile specialistilor nu sunt deloc bune, dupa ce numarul infectarilor cu noul coronavirus a crescut alarmant in ultimele zile. 

Cercetatorul Octavian Jurma vine cu previziuni sumbre despre noul an scolar. Acesta este de parere ca in maxima doua trei saptamani scolile si gradinitele se vor inchide pentru ca Romania va ajunge sa inregistreze pana la 15.000 de cazuri noi pe zi. 

La începutul lunii octombrie, Capitala va depăși incidența de 6 la mie, iar școlile se vor închide, dacă nu se vor lua măsuri pentru a opri explozia de îmbolnăviri, spune medicul. 

”5-11 octombrie, săptămâna aceea, cu siguranță se vor închide școlile dacă evoluția continuă în ritmul de până săptămâna trecută. În săptămâna 5-11 octombrie probabil se va depăși incidența de 6 la mie în București. Însă, așa cum vedem, această săptămână a debutat cu o creștere de 80% față de lunea trecută. E posibil să vedem în octombrie și numere de 15.000 de cazuri pe zi dacă nu se iau măsuri cu cel puțin două săptămâni înainte. 

Guvernul se vede obligat acum să apeleze la măsurile pe care le-am hulit în primele două, trei valuri, acele restricții diverse prin care se încearcă limitarea răspândirii pandemiei”, a declarat Octavian Jurma. 

Articole recomandate

Citeste si despre