Valul trei al pandemiei de coronavirus: Ce se intampla cu scolile? Anuntul facut de ministrul Educatiei

/ / Modificat: 2021-02-26
Valul trei al pandemiei de coronavirus: Ce se intampla cu scolile? Anuntul facut de ministrul Educatiei

Specialistii in sanatate anunta ca Romania s-ar putea confrunta cu un al treilea val al pandemiei de coronavirus in urmatoarea perioada. Deja se lucreaza la scenarii in acest sens si se iau masuri.

De asemenea, incepand de vineri autoritatile au anuntat un nou tip de calcul in ceea ce priveste raportarea a incidentei, care va grabi intrarea localitatilor in scenariul rosu.

Ce se va intampla cu scolile?

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a anuntat ca, desi exista o presiune a valului trei al pandemiei, scolile vor fi inchise ultimele. 

"Imi place sa cred ca vom respecta un principiu simplu: scolile se inchid ultimele si scolile se deschid primele. Deci ne-am exprimat speranta, inca suntem cu rata de infectare in scoli mult sub rata de infectare a populatiei generale si avem desigur si aceasta masura a introducerii focarelor in rata de infectare dupa care vor lucra scolile.

„Scolile vor intra in scenariu in functie de o rata de infectare care sa includa si focarele. Am luat acum aproape doua saptamani aceasta decizie la nivelul Guvernului urmand sa fie aplicat in doua saptamani. Aceasta includere a focarelor va crea dificultati mai mici in localitatile mari, pentru ca daca este vorba de introducerea unui focar a unui camin de batrani sau unui spital intr-o localitate mica din mediul rural sigur ca va avea o incidenta foarte mare si este posibil, din pacate, pentru acea localitate sa o duca direct in scenariul de carantina, adica peste sase la mie rata de infectare. Nu acelasi lucru se va intampla si cu localitatile mari. Deci influenta nu va fi nici pe departe atat de mare prin introducerea focarelor in rata de infectare dupa care vor functiona scolile”, a spus Sorin Cimpeanu.

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, afirma ca, in ultimele 24 de ore, in scoli s-au raportat doar 45 de cazuri de infectare in randul elevilor si 12 cazuri de infectare in randul angajatilor, in conditiile in care in zilele trecute media zilnica era de 100 de elevi infectati. 

Articole recomandate

Citeste si despre