Val toxic de cenusa. Copiii din Dolj, obligati sa mearga cu masti la scoala

/ / Modificat: 2019-05-15
Val toxic de cenusa. Copiii din Dolj, obligati sa mearga cu masti la scoala

Un nor gros de cenusa a fost purtat pe zeci de kilometri, in apropierea orasului Craiova. Codul galben de vant a ridicat praful rezultat din arderea carbunilor la Termocentrala din Craiova, iar in scurt timp aerul a devenit irespirabil.

In aceasta situatie, localnicii din Dolj au recurs la masuri radicale. Copiiimerg la scoala numai cu masti de protectie si oamenii acuza deja probleme respiratorii.

Cenusa rezultata in urma arderii carbunelui polueaza trei sate si cartierele periferice ale Craiovei. La cea mai mica adiere de vant, praful se ridica deasupra caselor, a drumurilor si a campurilor.

Ce masuri au luat autoritatile

Anul trecut, Garda de Mediu a amendat Termocentrala cu 200 de mii de euro, dar tot nu s-a schimbat nimic.

"Mai mult de a sanctiona operatorul nu avem ce face. Agentia de Protectie a Mediului care are in dotari laboratoare sa vina sa faca masuratori la fata locului, sa vedem daca aerul e depasit din punct de vdere al calitatii", precizeaza Ion Calinoiu, director Garda de Mediu Dolj, potrivit Observator.

Acesta mai spune ca a discutat cu cei din conducerea Termocentralei si au dat vina pe schimbarile climatice din ultima vreme.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre