Vaccinul Pfizer, autorizat de FDA pentru copiii cu varsta de 5-11 ani

/ / Modificat: 2021-10-30
Vaccinul Pfizer, autorizat de FDA pentru copiii cu varsta de 5-11 ani

Administratia SUA pentru Alimente si Medicamente (FDA) a emis, vineri, autorizatia pentru utilizarea de urgenta a vaccinului Pfizer impotriva COVID-19 pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 5 si 11 ani.

Vaccinul produs de Pfizer, impotriva Covid-19, este primul care este autorizat in Statele Unite pentru copiii sub 12 ani.

Aprobarea vaccinului a fost votata cu 17-0 si o abtinere.

In cazul copiilor intre 5 si 11 ani se va administra o formula care este doar o treime din doza de vaccin utilizata pentru persoanelor de peste 12 ani.

Pfizer sustine ca un studiu clinic a aratat ca vaccinul sau ofera o protectie de peste 90% impotriva bolilor simptomatice in randul copiilor, chiar si la o treime din doza. Compania spera ca doza mai mica va reduce riscul oricaror efecte secundare, potrivit antena3.ro.

Cu toate acestea, vaccinarea micutilor nu va incepe inca.

Consilierii Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din SUA, din cadrul Comitetul consultativ pentru practicile de imunizare, urmeaza sa se intrunesca pe 2 noiembrie pentru a discuta daca sa recomande utilizarea vaccinului in randul copiilor din SUA. Dupa aceea, directorul CDC, dr. Rochelle Walensky, va lua decizia finala cu privire la utilizarea vaccinului.

Cel mai probabil, raspunsul va fi unul favorabil. Casa Alba a declarat ca are deja un plan stabilit pentru distribuirea vaccinurilor la copii, iar serurile vor putea di administrate de indata ce CDC isi da acordul asupra vaccinarii copiilor cu varsta cuprinsa intre 5 si 11 ani.

Sursa foto: pixabay.com

Articole recomandate

Citeste si despre