Vaccinare copii:"Eficacitatea vaccinului este chiar mai mare in cazul copiilor decat in cazul adultilor"

/ / Modificat: 2021-05-09
Vaccinare copii:

Medicul Alexandru Rafila, reprezentant al Romaniei la OMS, a declarat ca in curand ar trebui sa inceapa si vaccinarea anti-Covid a copiilor cu varsta cuprinsa intre 12 si 15 ani. Acesta a precizat ca este nevoie ca parintii sa fie informati din timp asupra beneficiilor imunizarii copiilor pentru ca aceasta campanie sa aiba succes. 

In plus, profesorul Alexadru Rafila spune ca vaccinul impotriva Covid este sigur pentru copii si chiar are o eficacitate mai mare decat in cazul adultilor.

"Va dau un exemplu concret, vaccinarea copiilor, se discuta despre vaccinarea copiilor cu varste intre 12 si 15 ani, daca asteptam sa demaram campania si nu o pregatim inca din acest moment, atunci nu o sa avem o campanie de succes, mai ales ca o sa fie vacanta, multi dintre copii vor fi plecati, asa ca, eu daca as fi in locul celor care coordoneaza aceasta campanie, as face demersuri astfel incat sa pot sa informez deja parintii, despre studiile aflate in derulare, despre faptul ca eficacitatea vaccinului este chiar mai mare in cazul copiilor decat in cazul adultilor, ca se apropie de suta la suta, ca nu sunt reactii adverse, ca vaccinul este sigur pentru copii.

Trebuie deja sa ne gandim unde ii vaccinam pe acesti copii, cum ii vaccinam, la copii poate sa fie gandit un alt format, sunt foarte multe lucruri pe care am putea sa le facem, astfel incat in momentul in care se decide inceperea acestei campanii de vaccinare si pentru copii, ea sa fie pregatita. Daca intai o  incepem si apoi o pregatim, din nou o sa avem probleme destul de serioase", a declarat pentru News.ro prof. Dr. Alexandru Rafila. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre