Vacanta pentru elevi in luna februarie. Anuntul facut de Ministerul Educatiei

/ / Modificat: 2022-02-09
Vacanta pentru elevi in luna februarie. Anuntul facut de Ministerul Educatiei

 Elevii s-ar putea bucura din nou de o vacanta intre semestre in luna februarie, insa de anul viitor. Ministeru Educatiei a anuntat ca se ia in calcul aceasta varianta, chiar daca structura anului scolar pentru anul viitor este deja stabilita. 

Anul acesta, elevii nu au mai avut vacanta intre semestre si nici nu vor mai avea zile libere pana la vacanta de primavara. Asociația Transportatorilor pe Cablu din România a lansat luni o petiție, prin care solicită reintroducerea vacanței de iarnă în calendarul școlar.

”Solicităm Ministerului Educației și Cercetării ca în programa școlară 2022-2023 să reintroducă o vacanță de 2 săptămâni, împărțită pe regiuni, în perioada 1 februarie – 15 martie”, se anunță în petiția celor 60 de resorturi de ski și snowboard.

”Toate țările cu munți din Europa (Germania, Austria, Italia, Polonia, Slovacia, Elveția, Franța, Cehia șamd) au vacanțe de iarnă, în februarie de 2 săptămâni”, se precizează în petiție, printre motivele pentru care ar trebui să existe vacanță de iarnă.

”Sistemul educațional din România a fost implementat în ultimii 32 de ani în așa fel încât copii să beneficieze de o vacanță de iarnă. Excepție de la această regulă o fac doar 2 ani școlari 2019-2020 respectiv 2021-2022”, se mai arată în document.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre