Un lant de restaurante ofera mancare gratuita pentru copii. Ce trebuie sa faca parintii

/ / Modificat: 2018-12-04
Un lant de restaurante ofera mancare gratuita pentru copii. Ce trebuie sa faca parintii

Un lant de restaurante cu specific italian a introdus o promotie neobisnuita, in incercarea de a aduce familiile impreuna la masa, iar parintii si copiii sa petreaca timp de calitate impreuna.

Parintii limiteaza de multe ori timpul copiilor de a sta pe gadgeturi. Dar, un studiu recent a aratat ca si parintii ar putea, de asemenea, sa se uite mai putin timp pe telefon sau tableta.

Copiii nu vor sa-si mai vada parintii ca se uita pe telefoane

Proprietarii lantului de restaurante din Marea Britanie au comandat un studiu, realizat pe un esantion de 1.500 de persoane, pentru a vedea cum influenteaza tehnologia timpul petrecut la masa.

Studiul a aratat ca 72% dintre copiii cu varste cuprinse intre 6 si 16 ani doresc ca parintii sa renunte la telefoane si sa interactioneze mai mult cu ei, in timpul mesei. 70% au spus ca ar "confisca" telefoanele parintilor daca ar putea (unul din 10 copii chiar a recunoscut ca ascunde dispozitivele pentru a obtine mai multa atentie).

Mai mult de un sfert dintre parinti au recunoscut ca folosesc telefoanele in timpul meselor cu familia, iar 23% au spus ca au facut acest lucru in timp ce copilul lor vorbea despre ce a facut in timpul zilei.

Ce trebuie sa faca parintii

Pentru a combate aceste statistici si pentru a ajuta la consolidarea interactiunilor familiale, proprietarii lantului, care cuprinde peste 250 de restaurante pe intreg teritoriul Regatului Unit, ruleaza o promotie in prima sapatamana a lunii decembrie: fara telefoane la masa.

Mai exact, copiii sunt recompensati cu meniuri gratuite, daca parintii sunt de acord sa predea la intrare telefoanele mobile si orice dispozitiv care ar putea distrage atentia membrilor familiei de la o masa delicioasa, alaturi de cei dragi.

Pe timpul mesei, dispozitivele parintilor vor fi pastrate intr-o cutie speciala.

„Punand deoparte dispozitivele mobile, parintii transmit copiilor mesajul ca ei sunt mai importanti si ca aceasta masura este in favoarea timpului petrecut in familie”, spune expertul in parenting Susan Atkins, citata de Today.com.

Acest lant de restaurante nu este primul care a recurs la aceasta metoda. Anul trecut, in New York, proprietarul unui restaurant a procedat la fel, pentru ca a fost deranjat in timpul mesei de un mobil care suna.

A pus cate o cutie pe fiecare masa, cu un biletel pe care scria "Deschide-ma", iar in interior o invitatie pentru a inchide telefonul in timpul mesei, la fel ca la teatru sau film.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Telefoane copii Timp calitate copii

Articole recomandate

Citeste si despre