Un invatator din Iasi isi terorizeaza elevii de clasa a II-a. O mamica a reusit sa il inregistreze

/ / Modificat: 2021-03-03
Un invatator din Iasi isi terorizeaza elevii de clasa a II-a. O mamica a reusit sa il inregistreze

Un invatator de la Scoala Gimnaziala Mihai Codreanu din Iasi isi terorizeaza elevii si tipa la ei fara niciun motiv.

O mamica a facut sesizare in ceea ce priveste comportamentul invatatorului inca din toamna trecuta, insa nu s-a luat nicio masura asupra cadrului didactic, care a continuat sa predea elevilor si sa ii terorizeze.

Revoltata, mamica i-a pus un dispozitiv de inregistrare fiicei sale, eleva in clasa a II-a, si asa a reusit sa stranga probe impotriva invatatorului.

Inspectoratul Scolar a solicitat scolii verificari si sanctiuni drastice, iar Politia face cercetari pentru purtare abuziva.

Inregistrarile audio au scos la iveala limbajul vulgar pe care il folosea invatatorul in timpul orelor:

"Briana, te ia mama dracului… Briana, treci mai departe…(POC! – zgomot de lovitura). Unde te uiti!… Tare! (… ) Briana, de la inceput! Alta lenesa. Citeste de la inceput!!! (planset de copil)". "Lucreaza Rodica, ca vin si te iau de nitii aia!" De ce sa ma iau eu de el, ma, uitati-va si voi daca asta e copil. Ce sa-i fac lu asta, chiar daca-l iau de urechi (…) Pe el daca-l iau de urechi spune acasa ca a avut dreptate domnu'… Nu stie maica-ta ca-mi mananci sufletul aicea”. "Vocabularul deasupra! Bai tu nu auzi, fir-ai al dracului, tu nu auzi!".

Inregistrarile audio au fost realizate intr-o singura zi, cand unul dintre parinti a reusit sa strecoare un dispozitiv in ghiozdanul copilului sau. Pe parcursul celor patru ore, invatatorul tipa la copii, cu mici intreruperi in care isi trage sufletul. Parintii spun ca unii copii au fost loviti, iar pe inregistrari se aud pocnete si izbituri.

Si alti parinti au confirmat comportamentul neadecvat al cadrului didactic care a depasit cu cativa ani varsta de pensionare, dar care preda in continuare legal, conform avizelor date de unitatea de invatamant.

Conducerea scolii va verifica sesizarea, la fel Politia si Inspectoratul Scolar. Cadrul didactic a mai fost sanctionat dupa sesizarea facuta de parinti in toamna anului trecut. De asemena politistii fac si ei verificari in acest caz.

Invatatorul a precizat ca este supus unui santaj mediatic si ca inregistrarile audio din clasa nu sunt veridice. Daca se va dovedi ca cele spuse de parinti sunt adevarate, acesta ar putea avea dosar pentru purtare abuziva.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre