Un copil de 10 ani de la o scoala din Ploiesti a intrat in stop cardio-respirator in clasa

/ / Modificat: 2021-02-16
Un copil de 10 ani de la o scoala din Ploiesti a intrat in stop cardio-respirator in clasa

Un copil in varsta de 10 ani a lesinat in timpul orei la o scoala din Ploiesti. Serviciul de urgenta a fost chemat imediat de invatatoare. Echipajul mobil ajuns la fata locului a reusit sa il resusciteze, iar micutul a fost transportat la spitalul de pediatrie din Ploiesti, unde medicii au constatat ca a facut stop cardiac. 

La fata locului s-a deplasat un echipaj de terapie intensiva mobila, care a preluat copilul, ducandu-l la Spitalul de pediatrie, unde este supus manevrelor de resuscitare. Managerul unitatii sanitare, Dan Sampalean, a declarat, pentru AGERPRES, ca deocamdata baietelul, care are istoric medical, fiind cunoscut cu afectiuni cardiace, nu raspunde interventiei medicilor, insa manevrele continua.

In urma acestui incident, la scoala din Ploiesti s-a deplasat si un echipaj de politie, care verifica daca în cazul acestui copil au fost respectate protocoalele specifice.

Potrivit informatiilor Antena 3, elevul, inscris la clasa a 2-a, avea probleme cardiace congenitale. Mama copilului le-ar fi specificat acest aspect membrilor echipajului de pe ambulanta.

Articole recomandate

Citeste si despre