Un bebelus de 6 luni a murit dupa ce a fost leganat prea tare

/ / Modificat: 2021-02-19
Un bebelus de 6 luni a murit dupa ce a fost leganat prea tare

Drama pentru doi parinti din Botosani, dupa ce fetita lor in varsta de 6 luni a murit deoarece a fost leganata prea brutal.

Parintii au sunat la 112 imediat ce au observat ca micuta nu se simte bine, insa in momentul in care medicii au ajuns fetita era deja moarta. Autopsia a aratat ca fetita de sase luni avea leziuni interne, iar doctorii banuiesc ca ar fi vorba despre sindromul "copilului zgaltait". Procurorii fac acum cercetari pentru lovituri cauzatoare de moarte.

"Medicul legist a precizat ca moartea a fost violenta si s-a datorat unei hemoragii sudurale bilaterale cauzata cel mai probabil de zgaltairea copilului. Este vorba de asa zisul sindrom al copilului zgaltait, care are mortalitate intre 25% si 30 %. Un copil scuturat de parinti poate sa ramana cu sechele grave sau chiar sa moara", au spus autoritatile.

"Daca il legeni un pic cand adoarme este ok, dar daca te apuci sa il iei in brate si sa il zgaltai asa nu prea face bine. Ganditi-va ca ceea ce este creier in capul unui copil, este miscarea asta de balans, care se loveste de cutia craniana", a spus un medic.

"Vorbim de leziuni cerebrale produse prin accelerare si decelerare brusca ritmica in care miscarea de flexie si extensie este combinata cu cea de rotatie fortate si evident ca aceste traumatisme pot produce leziuni la nivelul cerebral cu consecinte nefaste. Din pacate, lipsa de educatie face ca aceste cazuri sa fie suficient de frecvente, iar multe dintre ele trec subdiagnosticate, iar leziunile se vad pe termen lung in dezvoltarea defectuoasa din punct de vedere fizic si psihic a copiilor", a spus pentru Antena 3, Tudor Ciuhodaru, medic UPU Iasi.

Recomandari pentru parinti 

"Latergia, iritabilitatea extrema, lipsa poftei de mancare, suptul dificil , voma, respiratia dificila, incapacitatea de a ridica oricand capul. Copilul nu zambeste. Sunt printre primele simptome care indica faptul ca ceva nu este in regula", a mai spus Tudor Ciuhodaru, medic UPU Iasi.

Surse: digi24.ro
Foto: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre