Un baietel in varsta de 7 ani a murit in mod misterios. Cum a ramas fara oxigen

/ / Modificat: 2021-09-18
Un baietel in varsta de 7 ani a murit in mod misterios. Cum a ramas fara oxigen

Moarte misterioasa a unui baietel din Dorohoi. Micutul s-a stins fulgerator dupa ce a ramas fara oxigen. Minorul a murit la scurt timp dupa ce a ajuns la spital cu insuficienta respiratorie acuta. 

Un minor în vârstă de7 ani și-a găsit sfârșitul fulgerător, din cauza lipsei de oxigen. Martorii spun că băiatul era răcit și a purtat masca de protecție ore în șir la școală, în timpul cursurilor. Baietelul abia intrase in clasa I si era foarte bucuros ca in sfarsit a inceput scoala. 

Potrivit informațiilor oferite de Observatornews.ro, minorului i s-a făcut rău și a resimțit o stare puternică de oboseală, fiind și puțin răcit.

"Copilul era în stare foarte gravă. Insuficienţă respiratorie acută, edem pulmonar acut. 30% saturaţie! Deci, foarte, foarte mică.", a transmis Valerian Andrieș, manager al Spitalului Municipal Dorohoi, pentru sursa amintită.

Se pare că băiețelul a purtat mai mult timp masca de protecție în incinta instituției școlare, lucru pe care martorii tragediei îl consideră cauza principală a scăderii saturației de oxigen din organism: "Din cauza măştii, aşa spuneau copiii, aşa vorbeau. Fel de fel vorbeau profesorii. Au zis că ţinea masca în faţă, fiind mai grăsuţ, a intrat în comă şi n-a mai avut ce să-i facă, , a declarat mama unuia dintre colegii băiatului, pentru aceeași sursă.

Dr. Virgil Musta, medic infecţionist în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara, spune că pentru siguranța lor, copiii care au probleme respiratorii ar trebuie să evite purtarea măștilor, încât să nu li se agraveze starea de sănătate:

 "Masca nu poate avea efecte negative atât de importante. Copiii care au patologie, care necesită oxigen sau o patologie în care respiraţia nu se desfăşoară normal, este bine să nu poarte mască."

Articole recomandate

Citeste si despre