Un baiat de 8 ani din Brasov a fost uitat de instructoare in bazinul de inot si s-a inecat. In ce stare se afla acum

/ / Modificat: 2022-07-28
Un baiat de 8 ani din Brasov a fost uitat de instructoare in bazinul de inot si s-a inecat. In ce stare se afla acum

Caz incredibil la Brasov, unde un copil de 8 ani a fost la un pas de moarte, din cauza neglijentei instructoarea de inot. La finalul unui antrenament, baiatul s-a inecat, iar instructoarea l-a uitat in bazin. L-a gasit administratorul de la clubul de inot, care l-a scos de urgenta din apa si a chemat ajutoare. Baiatul a ajuns la spital si a stat o saptamana internat pana si-a revenit.

Copilul, pe nune Florin, a stat internat la ATI pana cand pericolul a trecut, iar familia lui a trecut prin cele mai dificile momente. Mama baiatului a fost alertata de fratele mai mare al acestuia si a chemat o ambulanta. In momentul in care au ajuns medicii sa ii ofere primul ajutor, baiatul prezenta semne de inec: apatie, somnolenta, respiratie greoaie, cianoza perioronazala. Instructorul de inot a spus ca baiatul a varsat de cateva ori in bazin, insa nu s-a grabit sa anunte familia sau medicii. Fratele mai mare spune, pe de alta parte, ca baiatul a stat o perioada scurta de timp sub apa.

Ambulanta chemata de mama l-a transportat de urgenta la spital, unde baiatul a petrecut o saptamana la ATI. Pe biletul de externare, medicii care l-au ingrijit au scris: pneumonie acuta de respiratie prin inec, submersie accidentala in bazin, insuficienta respiratorie acuta severa, acidoza metabolica severa, hiperglicemie, dezechilibre hidroelectrolitice, hipotrofie ponderala.

„L-am dus pe copil la bazin, iar, la un moment dat, fratele lui mai mare a sunat-o pe sotia mea si i-a spus ca s-a inecat cel mic. Sotia mea a luat-o ca pe o gluma, chiar daca baietelul se afla la primele antrenamente. Problema este ca instructoarea l-a uitat in apa”, a povestit Dan Bichir, tatal baietelului.

La bazinul la care copilul efectua antrenamente nu exista camere de supraveghere, iar norocul lui a fost sa fie observat de administratorul clubului, care era impreuna cu alti copii, intr-un alt bazin. Acesta a sarit imediat si l-a scos din apa pe baiat.

„Copilul a fost imbracat de catre o alta instructoare, impreuna cu fratele ei. Instructoarea l-a tinut in vestiar timp de 20 de minute. A asteptat ca toti din jur sa plece si, probabil, ca si copilul sa isi mai revina. Sotia astepta ingrijorata in exteriorul centrului, copiii ieseau pe rand, dar Florin nu mai aparea. In momentul in care l-a vazut ca iese, instructoarea il tinea de mana, iar acesta isi taraia picioarele, mergand incet si vizibil tulburat”, a mai povestit tatal baietelului.

Mama copilului a sunat la serviciul unic de urgenta, iar tatal a ajuns la spital odata cu Ambulanta. Medicii au decis sa il transfere la un alt spital, pentru ca avea o cantitate mare de apa in plamani. A urmat o perioada critica, in care copilul a fost intubat si ingrijit la Terapie Intensiva, pana cand a reusit sa respire din nou singur. Parintii au facut plangere penala in urma incidentului, iar polistii au deschis o ancheta.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Accidente copii Inec copii

Articole recomandate

Citeste si despre