Umorul amelioreaza durerea copiilor

/ / Modificat: 2007-10-22
Umorul amelioreaza durerea copiilor





 

Un nou studiu arata ca umorul ar putea fi cel mai bun medicament pentru a-i ajuta pe copii sa suporte durerea pe perioade lungi.

Datele studiului arata ca show-urile TV de comedie ii ajuta pe copii sa tolereze durerea pentru perioade lungi de timp. Conform specialistilor, aceasta distragere a atentiei prin umor ar putea fi folosita in spitale pentru a-i ajuta pe copii si adolescenti sa suporte mai usor procedurile dureroase.

Studiul a inclus 12 baieti cu varsta cuprinsa intre 7 si 16 ani si 6 fete cu o medie de varsta de 12 ani. Echipa le-a cerut participantilor sa se uite la filme de comedie inainte, in timpul si dupa procedurile dureroase in timp ce si-au tinut mainile in apa rece ca gheata care ramanea la aceeasi temperatura.

Timp de maxim 3 minute, participantii au tinut mainile in apa care le ajungea pana la 5 cm peste incheietura. Intre teste, mainile lor au fost incalzite cu prosoape calde.

Rezultatele au aratat ca  in timp ce se uitau la filmuletele amuzante participantii au avut o toleranta mult mai mare la durere.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

22 Octombrie 2007



Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre