Copii spalati pe cap de bunica cu o substanta toxica. Femeia s-ar fi aflat sub influenta alcoolului

/ / Modificat: 2021-06-06
Copii spalati pe cap de bunica cu o substanta toxica. Femeia s-ar fi aflat sub influenta alcoolului

O noua tragedie similara celei de la Brasov era sa se repete la Iasi. O bunica si-a spalat cei trei nepoti pe cap cu o substanta toxica pentru deparazitarea animalelor. 

Din fericire, micutii au ajuns la spital la timp si sunt in afara oricarui pericol. In momentul incidentului, bunica s-ar fi aflat sub influenta alcoolului. 

A fost deschis dosar penal de vatamare corporala din culpa, in cazul celor trei surori din Iasi care au ajuns la spital dupa ce bunica lor, aflata sub influenta bauturilor alcoolice, le-a spalat pe cap cu o substanta toxica, folosita la deparazitarea animalelor.

Parintii au ascultat sfatul medicilor si i-au spalat de 3 ori pe cap cu apa, pana la sosirea echipajelor SMURD. In acest fel tragedia a fost evitata. 

"Am fost apelati de o familie din Jigoreni pentru trei copii care au fost spalati de catre bunica cu o substanta cu potential toxic. Nu se stia exact ce este in compozitia acelei substante. Am trimis in localitate elicopterul SMURD, masina de victime multiple si Terapie Intensiva Mobila SMURD. Copiii au fost gasiti constienti.

Substanta respectiva este o substanta toxica cu potential de a dezvolta convulsii atunci cand ea ajunge in circulatia sangvina. A fost indicata spalarea parului cu apa din abundenta, lucru care s-a intamplat pana la ajungerea echipajelor noastre. Primul care a ajuns la fata locului a fost elicopterul SMURD.

A inceput tratamentul cu fluide. A inceput spalatura cu ser fiziologic. Copiii sunt stabili hemodinamic ii ducem catre UPU de la Spitalul Pediatrie unde vor fi monitorizati si internati. Din fericire nu este vorba despre o substanta care sa produca un stop cardiorespirator intr-un scurt timp. Evolutia este una favorabila, dar este nevoie de tratament.

Noi am contactat, dupa ce am facut apelul si ni s-a spus ca bunica a facut aceasta manevra neindicata pentru orice copil, am luat legatura cu tatal, cu unitatea de pompieri voluntari de acolo. Le-am spus sa se spele pe cap, sa indeparteze toxicul. Acest lucru s-a intamplat.", a conchis prof. dr. Diana Cimpoesu, medic coordonator UPU-SMURD Iasi.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre