Traditii si obiceiuri la nastere, din toata lumea

/ / Modificat: 2018-12-18
Traditii si obiceiuri la nastere, din toata lumea

Fiecare tara are traditiile si obiceiurile sale atunci cand cand vine vorba despre nasterea unui copil.

Iata cateva dintre acestea, practicate in mai multe zone de pe glob:

Jamaica

Aici obiceiul spune ca, imediat dupa nastere, placenta si cordonul ombilical sa fie ingropate, iar rudele si prietenii familiei obisnuiesc sa planteze un copac in acel loc. Pe masura ce creste, copilul este incurajat sa aiba grija de copacul sau, invatand astfel lectia responsabilitatii.

Japonia

Dupa ce nasc, proaspetele mamici se muta in casa parintilor cu bebelusul, acolo unde locuiesc timp de o luna, pana se pun pe picioare. Apoi, se intorc in caminul conjugal.

America Latina

In tarile din America Latina, femeile obisnuiesc sa intre intr-un soi de carantina, imediat dupa nastere. Asta presupune abtinerea de la anumite alimente, precum si abstinenta sexuala si reuntarea la orice tip de activitate fizica timp de 6 saptamani. In aceasta perioada, ea se ocupa exclusiv de alaptat si de ingrijirea nou nascutului, in timp ce rudele apropiate si prietenii fac curatenie si mancare.

Turcia

In Turcia, mamicile beau imediat dupa nastere, o bautura care contine scortisoara, zahar si colorant alimentar rosu, pentru a celebra fericitul eveniment.

Germania

Toate viitoarele mamici primesc de la medic o carte numita “Mutterpass”. Este vorba, mai degraba, despre un jurnal in care sunt mentionate toate controalele medicale facute de-a lungul celor 9 luni de sarcina. In carte se adauga, apoi, detaliile nasterii, precum si informatii cu privire la starea de sanatate a bebelusului.

Brazilia

In multe culturi ale lumii se obisnuieste sa se mearga in vizita la noul nascut cu un cadou. In Brazilia este diferit. Mama este cea care trebuie sa intampine invitatii cu cate un dar.

Finlanda

Inca din anul 1930, guvernul finlandez a hotarat ca proaspetele mamici sa primeasca, dupa nastere, un kit cu diverse lucruri. Acesta contine de la haine pentru bebelusi, pana la scutece si jucarii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nastere

Articole recomandate

Citeste si despre