Tot mai multe scoli intra in scenariul rosu. Cursuri online si la liceul unde preda Monica Anisie

/ / Modificat: 2020-10-08
Tot mai multe scoli intra in scenariul rosu. Cursuri online si la liceul unde preda Monica Anisie

Tot mai multe scoli intra in scenariul rosu, iar elevii vor urma cursurile doar online. 378 de scoli au intrat in acest scenariu.Printre acestea se numara si Colegiul Tudor Vianu, acolo unde este diriginte si profesor de Romana ministrul Educatiei, Monica Anisie. 

Astazi, 8 octombrie, in conformitate cu datele transmise de inspectoratele scolare judetene (inclusiv ISMB), se inregistreaza urmatoarea situatie:

- 12.307 unitati de invatamant in Scenariul 1 (S1): participarea zilnica (fata in fata) a tuturor prescolarilor si elevilor in unitatile de invatamant, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie sanitara.

- 4.971 de unitati de invatamant in Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnica (fata in fata) a tuturor prescolarilor si elevilor din invatamantul primar, a elevilor din clasele a VIII-a si a XII-a, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie, respectiv revenirea partiala (prin rotatie de una-doua saptamani) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu si liceu, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie.

- 378 de unitati de invatamant in Scenariul 3 (S3), care implica participarea tuturor prescolarilor si elevilor la activitati/lectii online.

179 de scoli au confirmat cazuri de COVID 

Dintre cele 378 de scoli care au intrat in scenariul rosu, doar 179 figureaza in acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 inregistrate. Diferenta de 199 de unitati de invatamant rezulta ca urmare a ratei de incidenta a cazurilor din localitatea in care acestea functioneaza si/sau a infrastructurii scolare/scoli in care se executa diverse lucrari de reabilitare.

Colegiul la care preda ministrul Educatiei, a intrat si el de joi, 8 octombrie, in scenariul rosu. Profesorii au fost anuntate astazi, printr-o informare interna, ca la data de 8.10.2020 sunt patru cazuri confirmate de COVID-19 in randul elevilor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre