Tichete sociale pentru mamele fara posibilitati financiare. Ce valoare vor avea si cand vor fi acordate

/ / Modificat: 2021-08-03
Tichete sociale pentru mamele fara posibilitati financiare. Ce valoare vor avea si cand vor fi acordate

Mamele fara posibilitati financiare vor primi tichete sociale in valoare de 2000 de lei pentru nou nascuti. Acestea se vor acorda în primele 3 luni de la naştere, potrivit Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Tichetele sociale/cardurile vor putea fi utilizate la comercianţii parteneri înscrişi în program. Tichetele se vor acorda în primele 3 luni de la naştere, astfel:

 mamelor cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat; 

mamelor din familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei mamelor minore; mamelor care se află în situaţie de risc (exemplu: persoanele cu dizabilităţi); 

mamelor aflate temporar în situaţii critice de viaţă (victime ale calamităţilor, violenţei domestice, persoane dependente, etc.) şi/sau care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate (exemplu – fără locuinţă);mamelor care nu deţin acte de identitate şi nu pot accede la drepturile civile.

Articole recomandate

Citeste si despre