Testele de saliva ar putea fi scoase din scoli. Anuntul facut de Raed Arafat

/ / Modificat: 2022-02-05
Testele de saliva ar putea fi scoase din scoli. Anuntul facut de Raed Arafat

Pentru o mai buna monitorizare a cazurilor de Covid, autoritatile au introdus in scoli testele de saliva. Dupa numeroase probleme cu achizitia acestor teste si intarzieri in ceea ce priveste distribuirea acestora in unitatile scolare, Raed Arafat a declarat ca se va face o analiza asupra impactului pe care l-au avut aceste teste, iar daca se constata ca nu au fost rezultate optime, s-ar putea renunta la ele. 

In unitățile de încățământ au fost distribuite teste de salivă pentru încă două săptămâni. După această perioadă se va decide dacă va mai fi sau nu necesară testarea elevilor în școli.

„La acest moment carantina de cinci zile şi pentru vaccinaţi şi pentru nevaccinaţi este importantă pentru oprirea răspândirii virusului. Contact direct înseamnă că nu ai purtat mască la birou. La acest moment au fost distribuite pentru încă două săptămâni, va fi analizat impactul lor dacă se continuă sau nu. Se va discuta și cu experții în epidemiologie dacă au sau nu valoare adăugată.Dacă nu au, este posibil să le oprim. O să vedem acest lucru”, a declarat Raed Arafat în cadrul unei conferințe de presă.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre