Tatal violent din Suceava a explicat de ce si-a lovit copilul cu atata cruzime

/ / Modificat: 2021-02-11
Tatal violent din Suceava a explicat de ce si-a lovit copilul cu atata cruzime

Barbatul din Suceava care si-a batut cu cruzime copilul in varsta de 7 ani a explicat in fata anchetatorilor de ce a recurs la acest gest. Acesta a marturisit ca ii pare rau si acum este constient ca nu trebuia sa isi bata copilul, insa a clacat deoarece invatatoarea si directoarea scolii unde invata baiatul ii spuneau ca acesta nu invata. 

"Regret cele ce s-au intamplat. Imi pare rau. Mi-am dat seama ca nu trebuia sa reactionez asa la presiunea facuta. Din cauza presiunilor exercitate de catre cineva, respectiv, doamna invatatoare, doamna director, doamna asistenta care este in cadrul primariei. Imi spuneau ca copilul nu invata, ca nu asculta, ca-i obraznic si am clacat. Pe baza nervozitatii. Cu toate ca nu trebuia sa fac. Acum imi dau si eu seama", a declarat barbatul in fata anchetatorilor. 

Acesta a fost eliberat sub control judiciar. Procurorul spune ca legea nu ii permite sa-l aresteze. In cazul violentei in familie, tatal bataus poate fi arestat doar daca există certificat medico-legal. Practic, procurorii au mainile legate, din cauza unei proceduri.

"Si atunci, singura masura preventiva pe care am putut s-o luam a fost controlul judiciar pe o perioada de 60 de zile. El este eliberat conditionat, dar nu este o conditie de care sa fi putut beneficia pentru noua infractiune", a explicat Lidia Neagu, procuror Parchetul de pe langa Judecatoria Campulung Moldovenesc.

Ambii parinti risca sa fie decazuti din drepturile parintesti. Mama copilului a asistat la bataie, in timp ce fuma linistita, la gura sobei.

Barbatul este recidivist. El si-a violat fiica vitrega si, la sfarsitul anului 2019, a fost eliberat din inchisoare, beneficiind de legea recursului compensatoriu. El era monitorizat de autoritati si primea ajutor social.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre