Studiul confirma: Copiii care dorm cu parintii vor fi adulti INTELIGENTI si INCREZATORI

/ / Modificat: 2019-04-25
Studiul confirma: Copiii care dorm cu parintii vor fi adulti INTELIGENTI si INCREZATORI

Copiii care se furiseaza noaptea pentru a dormi cu parintii sunt mai susceptibili sa fie adulti siguri, inteligenti si increzatori - potrivit unui studiu stiintific.

Da, asta inseamna ca data viitoare, cand vei simti ca cineva trage pilota, iar fetita sau baiatul tau se va baga in pat cu tine, aminteste-ti ca asta il va ajuta sa fie un om de succes in viata!

Ce spune studiul

Studiul a constatat ca micutii care sunt in stare sa iasa din propriul pat si sa mearga in cel al parintilor, in mijlocul noptii, au primit calificative mai mari de la profesori la teste cognitive, in primii ani de scoala.

Dormitul cu bebelusii nu este recomandat din cauza riscurilor de SIDS (moartea subita).

Dar, despre copiii care dorm impreuna cu parintii s-a constatat ca au o viata plina de satisfactii pe masura ce devin adulti si de multe ori, se simt mai siguri in relatiile lor - acest lucru s-a dovedit mai ales pentru baieti.

"Un sondaj realizat pe un esantion de studenti la psihologie a constatat ca barbatii cu o istorie de somn cu parintii aveau stima de sine mai mare si erau mai putin anxiosi," spun cercetatorii.

Autorii unui studiu similar, Robin Lewis si Louis Janda, au mai spus ca "un comentariu este reprezentativ atat pentru barbati cat si pentru femei. Acesta spune asa:" Mi-a dat intotdeauna un sentiment de siguranta sa dorm cu parintii, pentru ca, daca aveam un vis urat stiam ca mama si tata erau cu mine."

Aceasta va fi o veste buna pentru parintii care abia adorm, deoarece copiii le ocupa in fiecare noapte patul.

"Nu sunt atat de sigura ca e placere cand ma culc pe o bucatica de saltea, fara pilota si cu un picior de copil in fata", spune o mama. "Dar chiar voi incerca sa-mi amintesc de aceste beneficii ..."

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Somn Somn copii Dormit copii Dormit cu copilul in pat

Articole recomandate

Citeste si despre