Studiu: Copiii inteligenti si cu vocabular bogat nu au acces la televizor

/ / Modificat: 2019-02-08
Studiu: Copiii inteligenti si cu vocabular bogat nu au acces la televizor

Vrei ca micutul tau sa aiba un vocabular cat mai bogat si sa isi dezvolte cat mai usor limbajul? Atunci este recomandat sa inchizi televizorul sau orice alt gadget care l-ar putea perturba pe fundal.

Un studiu recent realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea Wisconsin-Madison sugereaza ca sunetele de fundal distrag atentia copiilor si le incentinesc procesul de invatare a cuvintelor noi.

Autoarea studiului, Brianna McMillan subliniaza: „In zilele noastre, televizorul si radioul au devenit prezente constante in casele noastre. Desi sunt de parere ca micutii nu trebuie sa creasca intr-un mediu lipsit de sunete, cred ca reducerea zgomotelor ar fi de folos in dezvoltarea vocabularului lor”.

In cadrul studiului, la care au participat 106 bebelusi cu varste cuprinse in 22 si 30 de luni, oamenii de stiinta le-au spus copiilor mai multe cuvinte nefamiliare si apoi i-au testat prin trei experimente, punandu-i sa recunoasca obiectele care le-au fost aratate initial si sa le pronunte numele acestora.

Rezultatele studiului au aratat ca micutii au retinut mult mai usor cuvintele noi daca nu au fost perturbati de zgomote de fundal.

Astfel, concluzia cercetatorilor a fost ca folosirea unor cuvinte noi intr-um mediu linistit ii poate ajuta pe copii sa invete mai usor si sa retina mai rapid.

„Cred ca studiul meu demonstreaza ca micutii sunt foarte dispusi sa invete cuvinte noi, dar progresele lor depind foarte mult de mediul in care traiesc si invata. Pe langa incurajarea parintilor de a-si ajuta copiii sa-si dezvolte vocabularul, este vital ca ei sa retina ca mediul in traieste micutul este la fel de important”, incheie Brianna McMillan.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Telefon mobil copii Folosire telefon copii

Articole recomandate

Citeste si despre