Studiu. Cate zile persista simptomele de Covid la copii

/ / Modificat: 2021-10-25
Studiu. Cate zile persista simptomele de Covid la copii

Oamenii de știință de la King's College din Londra au efectuat un studiu amplu privind durata simptomelor la copii și adolescenți. Cercetarea, publicată în revista The Lancet Child & Adolescent Health, a analizat cazurile a 1.734 de copii (588 cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani și 1.146 cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani) care au avut un rezultat pozitiv la testul SARS-CoV-2 și o durată calculabilă a bolii.

Rezultatele concluzionează că majoritatea copiilor care sunt testați pozitiv pentru Covid-19 și care prezintă simptome se recuperează în mai puțin de o săptămână, în medie șase zile (comparativ cu o medie de 11 zile la adulți), și rareori prezintă o boală prelungită.

Copiii mai mici se recuperează mai devreme

Ei au descoperit că vârsta este corelată cu durata bolii, cu cât copiii sunt mai tineri, cu atât mai puține zile au avut simptome.

Durata medie a bolii la copiii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani a fost de șapte zile, în timp ce la cei mai mici copii, cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, durata medie a fost de cinci zile.

În ceea ce privește simptomele, cefaleea (62,2%) și oboseala (55,0%) au fost cele mai frecvente simptome la copii. 

Au fost raportate febră (37,7%) și tuse persistentă (25,5%). Absența gustului și a mirosului au fost, de asemenea, frecvente, fiind mai frecvente la preadolescenți și adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani decât la copiii mai mici cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani.

Articole recomandate

Citeste si despre