Sotia medicului erou de la Piatra Neamt: "Nu vreau un erou, vreau un sot, un tata"

/ / Modificat: 2020-11-16
Sotia medicului erou de la Piatra Neamt:

Sotia medicului erou de la Spitalul din Piatra Neamt, Alina Denciu, a facut marturisiri cutremuratoare, dupa ce sotul sau a suferit arsuri grave incercand sa salveze pacientii din sectia ATI, unde a izbucnit incendiul care a facut prapad sambata seara. Aceasta a marturisit ca a vorbit cu sotul sau inainte sa fie transportat la Spitalul din Iasi. 

”Exact asta i-am spus inainte de a pleca, nu avem nevoie de un erou, avem nevoie de un sot, un tata. Stiu ca si-a facut meseria si sper sa si-o faca in continuare cu dedicatie, prea multa dedicare uneori pentru ce ofera sistemul medical din tara noastra. Era increzator, el era ingrozit de ceea ce a putut sa vada acolo, imi spunea incontinuu: "Eu sunt bine, eu sunt bine, ceilalti ardeau, ardeau". Are mainile arse, era infasurat in folie protectoare. A fost o chestiune de secunde, de groaza, carnagiu ce a fost acolo”, a povestit pentru Alina Claudia Denciu, sotia medicului-erou Catalin Denciu.

"Copiii stiu. Au vazut la televizor"

Alina Denciu, de profesie medic ginecolog, trece prin momente foarte grele, iar cei doi copii trec si ei printr-un cosmar. 

"Da. Copiii stiu. Nu aveau cum sa nu isi dea seama de ce nu se mai intoarce tati din garda. Au vazut si la televizor. Incerc sa ii tin departe, dar e greu"Sotia medicului erou spera ca acesta sa primeasca atentia medicala si sa se intoarca acasa viu si sanatos. "Se intereseaza toti de el, si doamna ambasador, si toata lumea. Pe mine nu ma intereseaza astea, vreau sa primeasca atentia medicala pe care cu siguranta o va primi acolo si sa se intoarca acasa viu si sanatos cat se poate. Colegii se mobilizasera si incepusera sa caute solutii in strainatate, stiind exact care sunt conditiile si sansele pe care le are un pacient, mare ars, cum spunem noi in tara noastra si atunci solutia domnului ministru a venit sa ne ajute, sa nu mai cautam noi disperati solutii in afara", a mai spus femeia.

Si-a riscat propria viata pentru a salva pacientii pe care ii trata in sectia ATI. 

„Din dorinta lui de a salva cat mai multe vieti. Putem spune ca s-a aruncat in flacari pentru a-i salva. El a scos din celalalt salon, salonul alaturat. A incercat sa intervina si unde ardea. Asistenta a incercat sa il ajute”, a declarat managerul spitalului. 

Sursa: click.ro 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre