Sorin Cimpeanu propune un buget de 1 miliard de euro pentru finantarea programului "Masa sanatoasa in scoli". Cati elevi vor beneficia de acesta

/ / Modificat: 2022-05-30
Sorin Cimpeanu propune un buget de 1 miliard de euro pentru finantarea programului

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, propune o finantare de 1 miliard de euro pentru programul “Masa sanatoasa in scoli”. Daca va fi aprobat, programul ar urma sa se desfasoare in perioada 2022-2027.

Scopul programului este de a reduce abandonul scolar. De acesta ar urma sa beneficieze aproximativ 700.000 de elevi care vor primi zilnic o masa calda la scoala. Criteriile de acordare ale meselor calde vor fi luate in considerare de catre Ministerul Educatiei cand acesta va stabili criteriile de desfasurare.

Sorin Cimpeanu a precizat ca programul va fi gestionat impreuna cu Ministerul Agriculturii. Programul ar urma sa “cupleze surse de la bugetul national si fonduri externe, nerambursabile si rambursabile”, a precizat ministrul.  

“Incepand cu anul scolar 2022-2023, la nivelul sistemului national de invatamant se propune instituirea Programului National Integrat „Masa Sanatoasa in scoli 2022-2027” pentru sprijinirea participarii la educatie a tuturor copiilor.

Programul „Masa sanatoasa in scoli” va fi implementat, in parteneriat, de Ministerul Educatiei si Ministerul Agriculturii, avand surse de finantare asigurate din bugetul national, fonduri externe nerambursabile si rambursabile.

Includerea unitatilor de invatamant preuniversitar in program se va realiza pe baza unor criterii aprobate de Ministerul Educatiei prioritizand scolile cu vulnerabilitate mare si medie din perspectiva abandonului scolar. 

Ministerul Educatiei va monitoriza indicatorii de eficienta si impact pentru „Programul national integrat Masa Sanatoasa in scoli”.

Pentru Programul National integrat „Masa sanatoasa in scoli 2022-2027” se constituie un grup de lucru la nivelul guvernului (Ministerul Educatiei, Ministerul Agriculturii, Ministerul Sanatatii, Ministerul Finantelor si Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europebe). Se doreste ca masa sa fie asigurata folosind produse agroalimentare romanesti in colaborare cu Ministerul Agriculturii (inclusiv batoane nutritive BIO).”, a declarat Sorin Cimpeanu.

 FOTO:  cvlpress.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre