Sorin Cimpeanu: "Orele remediale se vor putea face in perioada vacantelor unde nu se depaseste incidenta 6"

/ / Modificat: 2021-03-29
Sorin Cimpeanu:

Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei, a facut noi precizari dupa ce s-a luat decizia prelungirii vacantei de primavara. Astfel, potrivit ministrului, orele remediale se vor putea organiza si in perioada vacantelor, acolo unde rata de incidenta este mai mica de 6 la mia de locuitori.

De asemenea, gradinitele vor putea organiza activitati educationale cu avizul directiei de sanatate publica (DSP), iar zilele suplimentare in vacanta de primavara se pot transforma in zile de scoala cu prezenta fizica in toate scolile, in luna iunie.

„Pentru reducerea decalajelor din sistemul de Educatie, va fi permisa organizarea orelor remediale/de recuperare chiar si in perioada vacantelor, acolo unde rata de infectare este mai mica de 6/1000. De asemenea, gradinitele vor putea organiza activitati educationale cu copiii, cu avizul DSP. Zilele suplimentare in vacanta de primavara se pot transforma in zile de scoala cu prezenta fizica in toate scolile, in luna iunie”, a declarat Cimpeanu.

"As vrea sa fac o precizare importanta: Scolile nu se inchid. Scolile nu se inchid pentru ca elevii claselor terminale, respectiv a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, nu vor avea programul modificat. Deci avem 20 de zile de vacanta, 10 zile pentru sarbatorile pascale catolice, intre 2 si 11 aprilie, si 10 zile de vacanta pentru sarbatorile pascale ortodoxe, intre 30 aprilie si 9 mai. Cele doua saptamani de vacanta se pot transforma in zile de scoala cu prezenta fizica. Scolile nu se inchid pentru ca vor functiona clasele terminale, chiar daca predarea se face online. Activitatile remediale vor putea fi organizate, la cerere, inclusiv pe perioada vacantei de primavara. Acest lucru va avea ca obiectiv micsorarea decalajelor generate de scoala online. De asemenea, gradinitele vor putea organiza activitati educationale cu copiii, cu avizul DSP”.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre