Sorin Cimpeanu: Elevii vor da mai putine teze anul acesta

/ / Modificat: 2021-11-03
Sorin Cimpeanu: Elevii vor da mai putine teze anul acesta

Elevii vor da mai putine texe anul acesta. Elevii de gimnaziu vor avea doar doua teze in loc de trei, iar cei de liceu 3, in loc de 4. Masura este luata deoarece foarte multe scoli au functionat in regim online. De asemenea, numarul notelor vor fi reduse la minim doua.

“Astfel, la clasa a 8-a, vom avea in loc de 3 teze doar doua teze. Deci toti elevii de gimnaziu vor avea doar doua teze de sustinut, cu prezenta fizica. Pentru liceu, am redus numarul de teze de la 4 la 3. Aceasta reducere va face obiectul reglementarilor pe care le vom anunta vineri”, declara Cimpeanu.

De multi ani, ponderea unei teze este de 25% in media finala a disciplinei corespunzatoare.

“Prin reducerea, si vom reduce numarul de note necesare si anul acesta pentru incheierea mediei la minimum doua - daca vom avea doua note si a treia nota teza cu 25%, inseamna ca fiecare nota va avea o pondere de 37,5%, adica o pondere mai mare decat nota la teza. Dar teza, atata vreme cat am avut foarte multe scoli care au functionat in online si care, din pacate, vor mai functiona in ordine din motive independente de vointa si dorinta Ministerului Educatiei, nota la teza va avea o pondere mai mica in raport cu oricare din notele pe care elevul le va primi”, a adaugat Cimpeanu, potrivit mediafax.ro.

Ministrul interimar a precizat ca tezele vor putea fi sustinute incepand cu data de 6 decembrie.

Articole recomandate

Citeste si despre