Sorin Cimpeanu anunta programul Scoala in spital. Copiii internati vor putea sa isi sustina si ei examenele

/ / Modificat: 2021-06-17
Sorin Cimpeanu anunta programul Scoala in spital. Copiii internati vor putea sa isi sustina si ei examenele

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a anuntat ca elevii internati pe termen lung vor putea sa sustina examenele in spital. 

Anuntul a fost facut, miercuri, de Sorin Campeanu, ministrul Educatiei. El a afirmat ca va da o Ordonanta de Urgenta pentru promovarea proiectului „Scoala in spital”.

„Vom acorda o atentie deosebita unui lucru neglijat pana acum, scoala in spital. Exista sute de copii care pe parcursul acestor examene sunt in spital sau pe parcursul anului scolar, in sedinte de chimioterapie.

Pana acum, prevederile, la ora la care vorbim, prevad un numar minim pentru constituirea unei grupe de elevi in clasa. Ce grupe sa constitui in scoala in Fundeni sau in Spitalul Marie Curie? In Fundeni avem 92 de elevi, in Spitalul Marie Curie avem aproape 30 de elevi in aceasta situatie si in tara numarul lor se multiplica. Atunci cand sunt sub perfuzii intr-un salon, nu putem vorbi de constituirea unei grupe”, a afirmat ministrul Educatiei, care a mai precizat:

„Dorim promovarea unei OUG prin care sa constituim un corp al profesorilor pentru scoala in spital si sa organizam sistemul in asa masura incat fiecare elev sa aiba acces la educatie.”

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre