Sorin Cimpeanu a anuntat clar! Ce se va intampla cu profesorii care refuza vaccinarea

/ / Modificat: 2021-08-23
Sorin Cimpeanu a anuntat clar! Ce se va intampla cu profesorii care refuza vaccinarea

Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei, a oferit explicatii clare in ceea ce priveste desfasurarea noului an scolar, in conditiile in care numarul infectiilor cu coronavirus sunt in crestere, iar autoritatile se pregatesc deja pentru valul patru al pandemiei. 

Ministrul Educatiei a explicat recent ce se va intampla cu profesorii nevaccinati in cazul in care incidenta va trece peste 6 la mia de locuitori. El a declarat ca se vor cauta masuri astfel incat toti profesorii sa aiba dreptul la munca.

Totusi, in cazul in care se va depasi aceasta limita de 6 la mie, ministrul Educației a anunțat că profesorii care nu s-au vaccinat și care nici nu vor să se testeze nu vor mai putea preda până ce rata de incidență nu va coborî sub 6 la mie.

„În momentul în care ai posibilitatea să te vaccinezi și nu te vaccinezi, în momentul în care nici nu vrei să te testezi, sigur că în mod evident ai nevoie de ceva odihnă. „Ceva odihnă” trebuie să fie obligatoriu în termenii legii.

Atât cât permite legea. Evident că nu o să avansez o soluție care să fie contrară legii. Am spus doar că normal este să se odihnească.

Dacă nici n-ai trecut prin boală, nici nu vrei să te vaccinezi, nici n-ai motive certificate medical pentru care să nu te vaccinezi, nici nu vrei să te testezi, atunci au dreptate acei părinți care spun că acel profesor poate reprezenta un pericol pentru elevii cu care intră în contact.”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24.

Articole recomandate

Citeste si despre