Semnal de alarma! In Romania sunt consumatori de droguri in varsta de 10 ani si dealeri de nici 14 ani

/ / Modificat: 2019-09-17
Semnal de alarma! In Romania sunt consumatori de droguri in varsta de 10 ani si dealeri de nici 14 ani

Directorul executiv al Centrului International Antidrog (CIADO), Gigel Lazar, a precizat ca, la nivel national, varsta tinerilor consumatori de droguri este in scadere. "Deja a fost in tratament un tanar de 10 ani", spune Lazar.

"Daca discutam de consumatori, discutam de consumatori la varsta de 10 ani. Daca discutam de dealeri, deja discutam de 14 ani. Lucrurile au o evolutie fabuloasa, copiii provin din familii de consumatori si din familii in care sunt dealeri," a completat acesta, potrivit Mediafax.

Sunt consumatori in aproape toate liceele din Romania

Gigel Lazar a precizat ca o tendinta ascendenta poate fi sesizata si in cazul numarului de liceeni consumatorilor de droguri.

"La nivelul de prevalenta existent astazi in Romania, putem discuta de consumatori tineri, aproape in toate liceele din Romania pentru ca s-a extins consumul de droguri. Nu consuma acesti tineri in licee, dar scazand prevalenta ca si varsta, avem certitudinea ca avem consumatori ocazionali, in scop recreational, cam in toate segmentele din clasele IX-XII, desi, conform statisticilor agentiei, exista consumatori si de 10 ani," mentioneaza directorul executiv CIADO.

Drogurile, principala preocupare a parintilor

Presedintele FNAP-I.P Bucuresti, (Federatia Nationala a Asociatilor de Parinti), Eugen Ilea, a declarat ca problema consumului de droguri reprezinta principalul punct de interes al parintilor.

"In urma cu ceva timp am facut un sondaj printre membrii federatiei, ca sa vedem care ar fi domenile de interes in randul parintilor. In proportie de 80%, raspunsul a fost consumul de droguri, avem o problema, suntem ingrijorati. Suntem ingrijorati in primul rand, pentru ca a scazut foarte mult varsta consumatorului, ceea ce pentru noi este un foarte mare semn de intrebare," spune Eugen Ilea.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Droguri Droguri copii Abuz droguri copii

Articole recomandate

Citeste si despre