SEMNAL de ALARMA de la OMS: "Ce este mai rau abia urmeaza"

/ / Modificat: 2020-04-21
SEMNAL de ALARMA de la OMS:

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a avertizat ca ridicarea oricaror restrictii impuse pentru limitarea transmiterii noului coronavirus trebuie sa fie graduala, altfel numarul cazurilor de infectare cu COVID va creste.

Semnalul de alarma vine in contextul in care tot mai multe tari au pus in aplicare planuri de iesire din izolare.

"Ce e mai rau abia urmeaza"

"Ce e mai rau abia urmeaza. Haideti sa prevenim o tragedie! Ne confruntam cu un virus pe care multi inca nu-l inteleg. 

Multe tari foarte dezvoltate au tras concluziile gresite pentru ca n-au stiut despre ce e vorba si au intrat in incurcatura. Noi am avertizat chiar si statele dezvoltate, le-am spus ca acest virus le va lua prin surprindere. Si asa a fost!," a transmis Tedros Adhanom Ghebreyesus, seful OMS.

De asemenea, directorul regional pentru Pacificul de Vest in cadrul OMS a spus ca masurile de izolare s-au dovedit eficiente, iar oamenii trebuie sa fie pregatiti pentru a adopta un stil de viata diferit, care sa permita functionarea societatii, dar si tinerea sub control a raspandirii coronavirusului.

Atat timp cat virusul circula, nicio tara nu este pusa la adapost in fata unei potentiale epidemii coplesitoare, a mai precizat oficialul.

"Cel putin pana cand va fi identificat un vaccin sau un tratament eficient, acest proces va trebui sa devina noua noastra normalitate," a afirmat Takeshi Kasai.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Oms Coronavirus

Articole recomandate

Citeste si despre