Sebastian Dobrincu are planuri mari in Romania. Vrea sa ajute copiii sa nu se loveasca de aceleasi probleme ca el

/ / Modificat: 2022-05-27
Sebastian Dobrincu are planuri mari in Romania. Vrea sa ajute copiii sa nu se loveasca de aceleasi probleme ca el

Sebastian Dobrincu, cel mai tanar milionar roman, are planuri mari. El si-a propus sa investeasca in educatie, in Romania, pentru a ajuta o parte dintre copiii care sunt acum elevi. In varsta de 23 de ani, el are o viziune originala asupra lucrurilor si vrea ca elevii din ziua de astazi si din generatiile viitoare sa nu se mai loveasca de aceleasi probleme pe care le-a intampinat el atunci cand era in scoala.

Sebastian Dobrincu are o poveste de viata demna de un film. A plecat din Romania cand era un adolescent si, la varsta majoratului, cand majoritatea tinerilor inca isi cauta drumul in viata, el era deja pe picioarele lui. A cunoscut succesul peste Ocean, unde a lansat o aplicatie care i-a adus milioane de dolari in conturi, dupa ce a invatat singur programare. Scoala romaneasca nu a avut nicio contributie la succesul lui, dimpotriva. Tanarul milionar a povestit, in repetate randuri, ca a fost un elev al carui potential nu a fost vazut de profesori si chiar a fost exmatriculat, la un moment dat. Isi doreste ca elevii de acum sa nu se mai confrunte cu aceleasi probleme pe care le-a intampinat el in educatie si si-a propus sa se implice in acest sens.

Tanarul milionar s-a intors in Romania, unde s-a implicat in muzica si intr-un proiect de televiziune, putand fi vazut saptamanal la Pro TV, la emisiunea Imperiul Leilor. El a povestit recent, intr-un interviu, ca isi doreste sa construiasca o scoala si ca daca ar avea putere de decizie, ar schimba multe lucruri in sistemul educational actual. Ce masuri ar lua daca ar fi pentru o zi ministrul Educatiei?

„As face foarte multe concedieri, in primul rand. As schimba foarte multi oameni din functii publice. Ma refer si la profesori. Nu stiu daca as avea autoritatea sa fac asta, dar as schimba si multe cadre didactice. Ma preocupa foarte mult problemele din educatie pentru ca le-am simtit pe pielea mea. Cand am terminat liceul am observat niste nereguli si mi-am propus eu ca la un moment dat in viata o sa ma intorc si o sa incerc sa repar ce m-a afectat pe mine”, a spus el, intr-un interviu acordat Corinei Caragea.

A fost in depresie si a slabit 17 kilograme

Faptul ca a cunoscut succesul la o varsta frageda a venit cu un pret. Tanarul milionar a vorbit in trecut despre o problema care afecteaza multi tineri, dar despre care nu prea se discuta. El a povestit ca s-a luptat cu depresia si ca, pe fond emotional, a avut si o tulburare alimentara, nu mai putea manca si nu se mai putea odihni.

„Am cazut intr-o depresie puternica pe care pana acum am ascuns-o tuturor, de la familie si apropiati pana la publicul larg. Am inceput sa nu mai pot dormi si manca, am slabit 17 kg si am devenit bulimic. Mi-am pierdut orice motivatie. Nu ma mai entuziasma nici succesul, nici banii, nici faima. Am lichidat mare parte din actiunile si investitiile mele, mi-am delegat responsabilitatile si am abandonat orice proiect aveam in derulare. Ma trezeam dimineata intr-o casa de $4M in Los Angeles, mergeam singur pe plaja si stateam acolo pana seara, uitându-ma la cer. Eram atat de trist, insa lumea ma vedea atat de implinit, iar fiecare lauda sau apreciere ma ingropa si mai tare. Tineam tot in mine si nu indrazneam sa alterez imaginea perfecta din ochii oamenilor”, a povestit el pe o retea de socializare, in urma cu ceva timp.

FOTO: Facebook

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre