Se inchid din nou scolile din Bucuresti? Anuntul facut de ministrul Educatiei

/ / Modificat: 2021-03-15
Se inchid din nou scolile din Bucuresti? Anuntul facut de ministrul Educatiei

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a anuntat ca "nu vad de ce s-ar pune in discutie luni, 15 martie, inchiderea tuturor scolilor din Bucuresti, atata vreme cat suntem, si speram cu totii sa ramanem, departe de pragul de 6/1000 in Bucuresti."

"Pana la pragul legal stabilit de 6/1.000, in calitate de Ministru al Educatiei, nu voi fi de acord cu inchiderea scolilor”, a declarat Sorin Cimpeanu, pentru Edupedu.ro.

In spatiul public au aparut informatii potrivit carora Comitetul Municipal pentru Situatii de Urgenta Bucuresti ar urma sa se intruneasca, luni, intr-o sedinta, pentru a discuta despre eventualitatea ca scolile din Bucuresti sa se inchida dupa cresterea numarului de infectari cu noul coronavirus, potrivit digi24.ro. 

In prezent, rata de incidenta in Bucuresti este de 3,98 la mia de locuitori, iar legislatia prevede ca scolile se inchid la o rata de 6 la mie inregistrata in ultimele 14 zile.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a negat si el aceste informatii si a precizat ca scolile din Bucuresti vor ramane deschise in continuare. 

"Nu este programata nicio sedinta pentru maine (luni – n.r.). Saptamana trecuta au fost sedinte de Comitet de Urgenta punctuale pentru scoli, asa cum prevede si Ordinul comun al Ministerului Educatiei si Sanatatii: in momentul in care apar cazuri de COVID in unele scoli, DSP propune suspendarea cursurilor”, a declarat Alin Stoica la Digi 24. 

Prefectul Capitalei a precizat ca, in momentul in care vor aparea cazuri de infectari cu coronavirus in scoli, DSP va propune suspendarea cursurilor.

„Lucrurile de genul acesta sunt cotidiene. Se poate intampla si maine, de exemplu, ca DSP sa propuna inchiderea unei scoli unde sunt cazuri de COVID, dar acum, in momentul acesta, nu este programata niciun fel de sedinta si in niciun caz nu a fost programata vreo sedinta prin care sa se dispuna suspendarea cursurilor pentru toate scolile. Nu! Ramanem in scenariul pe care il stim cu totii”, a precizat Alin Stoica.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre