Scolile si gradinitele private raman deschise de luni. Explicatiile oferite de ministrul Educatiei

/ / Modificat: 2021-10-24
Scolile si gradinitele private raman deschise de luni. Explicatiile oferite de ministrul Educatiei

Scolile si gradinitele private vor ramane deschise de luni, desi toate institutiile publice de stat au fost inchise pentru doua saptamani, iar elevii au intrat intr-o vacanta de doua saptamani dat fiind contextul epidemiologic din Romania. 

Un articol care prevede suspendarea cursurilor în școlile private, care era în decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), nu a fost preluat și în Hotărârea de Guvern, a precizat, duminică, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Acest lucru nu poate fi reglementat de Ministerul Educației la nivel de structură a anului școlar, susține ministrul Cîmpeanu. 

"Conform art. 8.1 din decizia CNSU, se suspendă prezența fizică din școlile și grădinițele private. Se suspendă prezența fizică înseamnă că școlile private pot organiza sau vacanță, sau cursuri online. Din păcate, art 8.1, nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern, motiv pentru care s-a instituit această confuzie. Ministerul Educației a avut datoria și a reglementat vacanța în unitățile de stat", a declarat Cîmpeanu. 

Articole recomandate

Citeste si despre