Scoli si gradinite de vara pentru sute de copii bucuresteni

/ / Modificat: 2023-06-01
Scoli si gradinite de vara pentru sute de copii bucuresteni

Momentan cadrele didactice sunt in greva generala, insa Primaria Sectorului 3 a anuntat ca pe perioada verii aici vor functiona scoli si gradinite de vara pentru copii, in lunile iulie si august.

Doua scoli vor avea portile deschise pentru cate 600 de copii, in cadrul programului „Scoala de vara”, organizat in premiera de Primaria Sectorului 3. Totodata, se va organiza si in 2023 programul „Gradinita de vara” pentru copiii locuitorilor din Sectorul 3.

Ce scoli vor fi deschise in vacanta

Parintii din Sectorul 3 care nu au cu cine sa lase copiii acasa pe timpul vacantei vor avea posibilitatea sa-i inscrie la o scoala de vara, menita sa le ofere „un mediu educativ adecvat si relaxat”, dupa cum au spus chiar reprezentantii Primariei. Activitatile din cadrul scolii de vara vor fi non-formale, organizate si coordonate de cadre didactice si persoane abilitate.

In prima etapa a programului, organizat in premiera de Primaria Sectorului 3, va fi deschisa, in luna iulie, pe o perioada de 21 de zile lucratoare, Scoala Gimnaziala „Federico Garcia Lorca”, fiind disponibile 600 de locuri.

Alte 600 de locuri vor fi disponibile in luna august la Scoala Gimnaziala Nr. 80, pentru o perioada de 22 de zile lucratoare.

„Gradinita de Vara” continua si in 2023

Programul Primariei Sector 3 prin care prescolarii si anteprescolarii pot merge la gradinita si pe timpul vacantei a devenit deja o obisnuinta. In 2023 mai multe institutii vor avea portile deschise pentru copii:

  • Cresa „Greierasul”, arondata la Gradinita nr. 211 - 270 de locuri pe luna, in iulie si august, pentru copii cu varsta de 1-3 ani.
  • Gradinita nr. 255 - 308 locuri pe luna, in iulie si august, pentru copii cu varsta de 3-6 ani.
  • Gradinita nr. 196 - 180 de locuri pe luna, in iulie isi august, pentru copii cu varsta de 3-6 ani / 127 de locuri pe luna pentru copii cu varsta e 2-3 ani.
  • Scoala nr. 88 - 180 de locuri pe luna, in iulie si august, pentru copii cu varsta de 3-6 ani / 135 de locuri pe luna pentru copii cu varsta de 1-3 ani.

FOTO: Facebook/Primaria Sectorului 3

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Scoli de vara copii

Articole recomandate

Citeste si despre