Scoala a inceput cu sechele. Copiii de la o scoala din Bucuresti nu au un orar inca si invata in trei schimburi

/ / Modificat: 2023-09-20
Scoala a inceput cu sechele. Copiii de la o scoala din Bucuresti nu au un orar inca si invata in trei schimburi

Situatie incredibila la o scoala din Bucuresti. Este vorba despre Scoala Gimnaziala numarul 89 Nicolae Labis. Unul dintre corpurile unitatii de invatamant a intrat in renovare, astfel ca elevii vor invatat in trei schimburi, cu ore de 35 de minute, cel putin o perioada. In prima saptamana au facut, in loc de recapitulare, activitati de mediu - pe hartie, pentru ca nu au avut un program de activitati.

„Nu avem orar, nu avem nimic. (...) Scoala nu e pregatita inca sa ii primeasca”, spune Oana Apostol, mama unui elev de clasa a VIII-a de la Scoala Gimnaziala numarul 89 Nicolae Labis.

Nimeni nu a stiut de aceasta schimbare in prima zi de scoala. Copiii s-au anuntat unii pe altii cand s-au intalnit sa ocoleasca scoala pana la parcarea supraetajata dintre blocuri, pe strada Rotunda.

Data de finalizare a lucrarilor la scoala respectiva este de un an, iar totul a inceput in luna iulie 2023. Cu mai putin de doua saptamani inainte de inceperea anului scolar, unii dintre elevi si parinti au fost anuntati prin mesaje pe WhatsApp din partea dirigintilor ca cei mici vor invata in trei schimburi, iar orele vor avea 35 de minute, cu 5 minute pauza. Nu este clar pentru cat timp va fi pastrata aceasta forma de organizare.

Nu este singura scoala cu o astfel de situatie. Potrivit Edupedu sunt 11 scoli in total in Bucuresti care au orarul in trei schimburi din lipsa de spatiu, din cauza lucrarilor de reabilitare sau extindere.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Scoala Copii la scoala

Articole recomandate

Citeste si despre