Schimbari majore la examenul de Bacalaureat! Un singur examen pentru toate disciplinele

/ / Modificat: 2022-07-12
Schimbari majore la examenul de Bacalaureat! Un singur examen pentru toate disciplinele

Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei a declarat ca sustine introducerea unui Bacalaureat unitar. Adica o singura proba de exament unde sa fie analizate toate competentele elevilor la disciplinele din trunchiul comun.

Schimbarea ar putea sa aiba loc din 2027, cand elevii vor fi supusi, la finalul liceului, nei verificari a competentelor de baza pentru toate disciplinele din trunchiul comun, potrivit declaratiilor ministrului Educatiei.

"Acest lucru se poate intampla doar dupa ce elevii care intra in clasa a IX-a iau la cunostinta acest lucru si au la dispozitie cei patru ani de liceu pentru a se pregati pentru un astfel de Bacalaureat", a explicat ministrul Educatiei, potrivit ziare.com.

"Exista posibilitatea ca intr-o singura proba scrisa sa verifici competentele de baza, nu avansate. Daca vor fi licee cu 4 ore de matematica pe saptamana si licee cu o singura ora pe saptamana, aceste subiecte trebuie sa fie accesibile pentru cei care au doar o ora pe saptamana.

Sigur, ele vor fi foarte simple pentru cei cu 4 ore pe saptamana. Tot in acest sistem de Bacalaureat poti avea o verificare a competentelor lingvistice sau digitale, de exemplu, care sa fie credibile si recunoscute pe piata muncii si in universitati.

Pentru a personaliza Bacalaureatul, sa oferi posibilitatea elevilor, prin obligatia scolilor de a organiza probe acolo unde elevii considera ca isi pot incerca sansele pentru a-si demonstra competentele. Poate avem elevi care vor sa isi demonstreze competentele de programator. Organizezi proba (...) si acel certificat de calificare sa fie luat in considerare pe piata muncii sau in universitati", a explicat Sorin Cimpeanu, potrivit sursei citate.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre