Schimbari in invatamant: din toamna se va folosi doar catalogul electronic. Este de necrezut insa ce se va intampla cu notele trecute in el

/ / Modificat: 2022-05-30
Schimbari in invatamant: din toamna se va folosi doar catalogul electronic. Este de necrezut insa ce se va intampla cu notele trecute in el

 Licitatia pentru catalogul electronic ar trebui sa fie organizata in prima parte a acestui an, spunea in martie, Maria Manea, secretar de stat in Ministerul Educatiei intr-un raspuns pentru Edupedu.ro.

Noul an scolar va fi unul plin de schimbari. Se renunta la teze, la semestre si se trece la invatamantul impartit in 5 module. In plus, toate notele vor fi trecute in catalogul electronic.

Una dintre ele este legata de introducerea catalogului electronic. Astfel, la art 106, se introduce la lit b: “Rezultatele evaluarii se consemneaza in catalogul electronic, cu obligativitatea tiparirii, inregistrarii si arhivarii acestuia la sfarsitul anului scolar prin compartimentul secretariat.”

Sorin Cimpeanu a declarat pentru edupedu.ro ca “licitatia pentru Catalogul electronic, proiect in valoare de 42 de milioane de euro, semnat in 2018 si blocat pana acum, urma sa fie lansata in prima jumatate a anului in curs”. 

„Alt proiect pe care n-am avut capacitatea sa-l gestionam cum se cuvine – catalogul electronic – este vorba de un instrument fara de care orice dezvoltare digitala sustenabila nu poate fi conceputa. Pana acum, desi contractul a fost semnat in 2019, nu s-a reusit nici macar demararea licitatiei, daramite incheierea contractului de peste 40 de milioane de euro, care, pe baza unei slabe capacitati administrative, nu a putut nici macar sa fie demarat. Este un semnal de alarma major pentru sumele pe care le avem la dispozitie prin PNRR. (…) Lucrurile trebuie sa se deruleze cu o viteza mult mai mare pentru ca acel ministru al Educatiei care nu va reusi sa valorifice aceasta oportunitate nu va mai avea la dispozitie nici macar scuza pe care toti ministrii Educatiei au avut-o pana acum – nu am avut resurse”, a spus Cimpeanu potrivit sursei citate.

FOTO: capital.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre