Schimbari importante in noul an scolar. Ce se va intampla cu elevii de clasa a V-a si de la gradinita

/ / Modificat: 2021-08-12
Schimbari importante in noul an scolar. Ce se va intampla cu elevii de clasa a V-a si de la gradinita

Noul an scolar aduce modificari importante. Aceste schimbari au fost anuntate recent. Astfel, potrivit ultimelor informatii numarul elevilor din clasele a V-a va fi redus. 

Conform prevederilor din legea educatiei modficata de Parlament, in 2020, numarul copiilor din grupele de gradinita si elevilor din clasele a V-a va fi redus. Astfel, grupele mici vor avea maximum 23 de copii, clasele pregatitoare vor fi compuse din maximum 25 de elevi si clasele de-a V-a din cel mult 29.

Secretarul de stat din Ministerul Educatiei responsabil cu invatamantul preuniversitar, Sorin Ion, a explicat cum se va face selectia.

„Cu siguranta da, dar trebuie sa ne uitam in lege. Vorbim de clasele de inceput de ciclu [clasa pregatitoare, clasa a V-a, clasa a IX-a – N. Red.], pentru ca nu putem sa le spargem pe cele care au inceput deja in acest format. (…)

Va fi o problema, trebuie sa recunosc, la clasa a V-a din scolile in care gimnaziul nu se formeaza ca nivel initial, ci in care se merge mai departe de la clasa a IV-a. In acest caz, sunt clase in care va trebui sa reorganizam efectivele de elevi”, a explicat Sorin Ion, potrivit Edupedu.ro.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Inceput de an scolar

Articole recomandate

Citeste si despre