S-a redeschis cea mai mare sectie de nasteri din tara. A fost renovata dupa 20 de ani

/ / Modificat: 2021-09-16
S-a redeschis cea mai mare sectie de nasteri din tara. A fost renovata dupa 20 de ani

Una dintre cele mai mari sectii de nasteri din tara, cea de la Maternitatea Polizu din Bucuresti, a fost redeschisa dupa doua luni. Unitatea medicala a fost renovata dupa 20 de ani. Acum este dotata cu echipamente noi, iar investitia a fost de peste 560.000de euro. Toti banii au fost stransi din donatii. 

Lucrarile de renovare au inceput in luna iulie a acestui an, dupa ce s-a constatat ca unitatea nu indeplinea normele europene de siguranta. 

„Totul este nou, tot ce s-a pus pe jos, pe pereti, pe jos, tot echipamentul este nou. Femeile merita un loc unde sa stea, sa nasca, sa aiba confort, pentru ca  majoritatea - 90% vin pentru doctori, dar vin si pentru confort”, a declarat medicul Dana Oprescu, sef Sectie OG 1, care a adaugat ca este de 24 ani la acest spital, „pot sa spun ca este prima renovare adevarata. Acum vreo 20 de ani a mai fost asa o igienizare”.

Pe langa noile dotari, a fost suplimentat si numarul locurilor pentru paciente. Ca sa stranga toti banii necesari pentru renovare, medicii au apelat la ajutorul ONG-urilor.

„Exista n memorii care sunt facute catre minister pentru fonduri. De multe ori nu s-a raspuns, sau daca s-a raspuns, nu exista fonduri”, a declarat Katsiaounas Georgios, managerul interimar al Institutul National pentru Sanatatea Mamei si Copilului „Alessandrescu- Rusescu” Bucuresti (INSMC).

„Ne-am implicat pentru ca este unitatea medicala cu cea mai mare terapie intensiva neonatala din tara”, a spus Gabriela Alexandrescu, presedinte executiv „Salvati Copiii”.

Taguri Bebelus Nastere bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre