Romanca moarta in Marea Britanie, la 7 ore dupa cezariana. Medicii sunt acuzati ca au lasat-o sa moara

/ / Modificat: 2020-01-08
Romanca moarta in Marea Britanie, la 7 ore dupa cezariana. Medicii sunt acuzati ca au lasat-o sa moara

O romanca in varsta de 36 de ani a murit la doar sapte ore dupa ce a nascut prin cezariana o fetita sanatoasa, la un spital din orasul Essex din Marea Britanie. Decesul a intervenit din cauza unei hemoragii interne. Tragedia a avut loc anul trecut, insa cazul a ajuns in atentia presei britanice abia acum.

Potrivit anchetatorilor, medicii nu ar fi folosit cantitatea de sange necesara pentru a-i salva viata si nici substantele coagulante pe care le-au avut la dispozitie, noteaza Essex Live.

Romanca trebuia sa aduca pe lume al doilea copil, prin cezariana, pe 28 februarie 2019, dar a ajuns la maternitate cu trei zile mai devreme, cand i s-a rupt apa.

Medicii au incercat sa ii provoace nasterea, dar fara rezultat. A doua zi, pe 26 februarie, femeia a nascut prin cezariana. Dupa operatie a inceput sa piarda sange, iar sapte ore mai tarziu a murit. 

Femeia nu a primit sange suficient si nici coagulante

Chemat in instanta in calitate de martor, medicul ginecolog Malcolm Griffiths a declarat ca, la o jumatate de ora dupa interventie pacienta a pierdut 600 ml de sange, cantitatea normala pentru o operatie de cezariana, iar dupa o jumatate de ora a mai pierdut 2 litri. 

Medicii i-au administrat doua unitati din grupa universala 0 de sange si alte sase unitati din grupa ei sangvina, dar fara sa ii faca coagulante.

Personalul medical din sala de operatie nu stia ca spitalul dispunea de coagulante. "Gabriela nu a primit toata cantitatea de sange si nici coagulante," a explicat medicul ginecolog, conform sursei citate.

gabriela

Familia a dat maternitatea in judecata

Potrivit unui raport al departamentului de transfuzii de sange, reiese ca medicii au avut la dispozitie opt unitati cu sange, insa doua dintre ele au fost returnate. Ginecologul a spus ca nu au fost administrate din cauza unei erori de comunicare, iar decizia de a apela la operatia de cezariana a fost luata dupa mai multe tergiversari, pe motiv ca maternitatea era foarte aglomerata, iar medicii erau ocupati cu un caz la care aparuse complicatii.

Familia romancei a dat in judecata maternitatea, iar procesul se desfasoara la tribunalul din Chelmsford.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Marea britanie Cezariana

Articole recomandate

Citeste si despre