Ramas fara un picior, un tata din Calarasi face zilnic naveta pentru a-si creste cei 6 copii

/ / Modificat: 2019-12-02
Ramas fara un picior, un tata din Calarasi face zilnic naveta pentru a-si creste cei 6 copii

Un tata din Calarasi ramas fara picior in urma unei boli vasculare diagnosticate tarziu este un exemplu pentru multi parinti. Mai ales pentru cei care isi abandoneaza copiii sau ii trimit la cersit pentru a produce bani. Alexander face naveta zilnic pentru a-si creste cei 6 copii.

Alexander si Loredana sunt impreuna de 15 ani. Au sase copii, doi fiind ai ei, din prima casatorie. Femeia munceste in Bucuresti, iar tatal a ramas la Calarasi pentru a avea grija de micuti.

Locuiesc toti intr-o casa mica, saracacioasa, de la marginea satului Varasti, din Calarasi. Singurul "lux" pe care si l-au permis, cu bani luati imprumut de la banca. Acum cativa ani era sef de depozit la o unitate militara din Bucuresti, dar o boala vasculara diagnosticata mult prea tarziu l-a lasat fara un picior. Cu ajutorul colegilor a reusit sa-si cumpere o proteza.

"Dinainte de operatie mi-am pierdut locul de munca, am fost dat afara, ca o masea stricata," spune Alexander Dorin Chort, tatal copiilor, pentru Antena 1. 

Acum e lacatus mecanic la o ferma din Calarasi. Face naveta in fiecare zi, cate 8 kilometri. Indiferent de vreme.

Ce isi doresc copiii de la Mos Craciun

Micutii nu au dorinte prea multe cand vine vorba de mos Craciun, iar lista lor este una foarte scurta. Vor doar niste dulciuri, jucarii si ghete pentru iarna. 

"Fac tot posibilul, cat de mica ar fi sa le cumpar. Daca nu, le spun ca la anul vine Mosul mai bogat," a afirmat mama copiilor.

Tatal isi doreste, insa, un dar care ar insemna o viata mai buna, dar acesta costa 2000 de lei, suma pe care familia nu si-o permite. 

"Pentru mine, ideal ar fi o tricicleta electrica. Dorinte sunt multe, dar cea mai importanta e sanatatea," a mai declarat tatal copiilor.

"Acum trebuie sa strangem niste bani pentru ca ii trebuie ciorapul de la proteză si este in jur de 1000 de euro," a adaugat mama copiilor.   

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri 6 copii

Articole recomandate

Citeste si despre