Raed Arafat: "Noul coronavirus nu moare vara"

/ / Modificat: 2020-05-07
Raed Arafat:

Caldura nu ucide coronavirusul, dar poate reduce rata de raspandire. Este explicatia secretarului de stat, Raed Arafat. 

Intrebat daca exista indicii care sa arate ca virusul moare odata cu venirea caldurii, Raed Arafat a spus ca nu se va intampla asta, insa este posibil ca puterea transmiterii sa fie mai mica.

"De murit nu va muri. E posibil sa se piarda din puterea transmiterii, dar inca nu stim pana nu vedem acest lucru. Sunt mai multi colegi care au opinia ca in timpul verii e posibil sa avem o scadere, dar la toamna concomitent cu gripa o sa inceapa sa creasca.

Cred ca acum este mult mai importana vaccinarea antigripala decat inainte. Macar te protejezi impotriva uneia dintre cele doua rele, care vor fi gripa si covid," a declarat Raed Arafat la Antena 3.

COVID-19: "Valul doi nu este o gluma! Nu stim cum va fi"

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta a afirmat ca noul coronavirus poate sa atace in mai multe valuri.

"Poate ca acum vine vara, vine vreme frumoasa si totul este ok. Noi nu stim cum va fi, va veni gripa sezoniera care si ea este o problema serioasa si va veni langa ea COVIDUL, daca e asa cum spun oamenii de stiinta.Vom avea doua probleme convergente, care amandoua au aproape aceleasi simptome cu diferente... dar e greu sa le diferentiezi," a adaugat Raed Arafat. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Raed arafat Coronavirus Vara

Articole recomandate

Citeste si despre