Raed Arafat, anunt de ultima ora! Ce se va intampla cu parintii nevaccinati

/ / Modificat: 2021-07-08
Raed Arafat, anunt de ultima ora! Ce se va intampla cu parintii nevaccinati

Starea de alerta a fost prelungita in Romania cu 30 de zile. Au fost facute cu aceasta prelungire si unele modificari, a anuntat seful DSU, Raed Arafat.

Vestile nu sunt rele! Au fost ridicate restrictii care ii vor bucura enorm pe parinti si pe toti romanii. Astfel, persoanele care au trecut prin infectia cu COVID-19 in ultimele 180 au acelasi regim cu cei vaccinati si cu cei care au test COVID negativ, la terase pot sta la masa mai mult de 6 persoane. De asemenea, parintii care ii insotesc pe copii la locurile de joaca nu mai trebuie sa fie vaccinati.

Principalele modificari la starea de alerta:

Pentru cei care au trecut prin boala, a fost crescuta limita de 90 de zile la 180 de zile de la infectarea cu COVID-19, pentru a fi in concordanta cu certificatul verde european. In acest interval, oamenii care au fost infectati cu COVID-19 sunt scutiti de carantina la intrarea in tara si pot participa la evenimente, la fel cu cei vaccinati sau care au un test COVID negativ.

La activitatile culturale in aer liber se permite participarea a pana la 1.000 de persoane care stau pe scaun .

La nunti, botezuri si alte evenimente private, suprafata pe persoana a fost redusa de la 4 metri patrati la 2 metri patrati.

La locurile de joaca pentru copii, nu se va mai solicita ca insotitorii sa fie vaccinati impotriva COVID-19.

La exterior, la restaurante, se elimina regula de 6 persoane la masa.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre