Propunere: Elevii sa intre in vacanta acum si sa faca orele ramase la vara

/ / Modificat: 2020-10-23
Propunere: Elevii sa intre in vacanta acum si sa faca orele ramase la vara

Cristian Diaconescu, prim-vicepresedintele PMP, a pus in dezbatere publica propunerea ca elevii sa intre in vacanta mare acum si sa recupereze orele ramase la vara. 

”Am primit semnale numeroase din partea profesorilor dar şi a parintilor preocupati atat de sanatatea copiilor cat şi de calitatea actului educational.

Cei cu care am discutat, intelegand situatia complicata prin care trece societatea, au o propunere simpla adresata autoritatilor: Mutarea in aceasta perioada a “vacantei mari“ urmand ca recuperarea procesului de educatie sa se realizeze pe perioada verii.Astfel, se va ieşi din perioada gripei sezoniere şi s-ar putea concretiza o serie de masuri sanitare care astazi sunt in lucru. Ar fi in discutie cateva saptamani pana la obişnuita vacanta de iarna.La rugamintea celor cu care am comunicat, pun in dezbatere aceasta tema”, scrie Cristian Diaconescu pe Facebook. 

Președintele Federatiei Asociatiilor de Parinti spune ca ideea nu poate fi pusa in aplicare.

”Noi interactionam cu sute de mii de parinti și nu a venit niciodata o astfel de idee. Din pacate intentia buna nu poate fi pusa in aplicare pentru ca in perioada vacantei de vara calendarul activitatilor este plin. Avem evaluarea nationala, examenul de bacalaureat cu cele 2-3 sesiuni daca o luam in calcul și pe cea pentru olimpici, avem definitivat, avem titularizare, este imposibil sa renunti in acea perioada astfel incat sa muti cursurile atunci, pentru ca ne va fi greu sa ne reluam activitatea normala”, este de parere Iulian Cristache, președintele Federatiei Asociatiilor de Parinti. 

Articole recomandate

Citeste si despre