Profesorii nu vor mai folosi cataloagele la ore

/ / Modificat: 2020-09-02
Profesorii nu vor mai folosi cataloagele la ore

Dascalii au fost indemnati sa treaca absentele si notele in catalog abia la sfarsitul orelor, pentru a se evita transmiterea acestui document de la un profesor la altul dupa fiecare ora. O alta varianta este catalogul electronic, a spus ministrul Educatiei, Monica Anisie.

"Catalogul poate fi completat si dupa ce isi incheie profesorul activitatea didactica, dupa cele 2-3 ore pe care le are la diferite clase. Poate merge in cancelarie si poate sa treaca notele sau absentele elevilor din ziua respectiva", a spus Anisie la Digi 24.

"De asemenea, fiindca in aceasta perioada a suspendarii cursurilor, am experimentat si condica electronica si catalogul electronic, in felul acesta, profesorii – si scoala, de fapt, ar putea sa realizeze un catalog electronic sau o condica electronica si acolo profesorul sa treaca toate aceste aspecte”, a adaugat Monica Monisie.

Vor fi cate doua pauze pe ora

Elevii vor avea in acest an cate doua pauze pe ora, astfel incat sa aiba timp sa ajunga la toaleta fara sa se aglomereze. Orarul nu va mai cuprinde, la gimnaziu si liceu, decat 2-3 materii, predate intensiv, urmate de alte 2-3 materii. Lectiile online vor fi transmise din timpul orei fizice de curs, a mai spus ministrul.

"Profesorul intra in sala de curs, intra pe platforma, se conecteaza pe platforma, se conecteaza si elevii care sunt acasa si urmaresc LIVE ce se intampla in clasa. Deci profesorul isi desfasoara ora normal cu elevii din clasa si urmaresc lectia respectiva si cei de acasa", a explicat ministrul Educatiei. 

Sursa: stirileprotv.ro 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre