Profesorii cer spor pentru ca se expun la radiatii in timpul orelor online

/ / Modificat: 2020-11-12
Profesorii cer spor pentru ca se expun la radiatii in timpul orelor online

Profesorii cer o marire de salarii chiar in timpul crizei generate de pandemia de coronavirus.Dascalii sustin ca motivul ar expunerea la radiatii in timpul orelor pe care le sustin online. Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant este cea care a trimis o solicitare catre Guvernul Orban.

”O perioada indelungata de expunere a cadrelor didactice la radiatii”

”Va rugam sa aveti in vedere faptul ca, de la inceperea anului scolar 2020-2021, multe unitati au functionat in scenariul doi sau trei, iar pentru urmatoarele 30 de zile si nu numai, actul educational se va desfasura, la nivel national, exclusiv on-line, ceea ce va presupune o perioada indelungata de expunere a cadrelor didactice la radiatiile emise de dispozitivul/dispozitivele electronice pe care fiecare le detine, prin resurse financiare proprii si pe care le utilizeaza in actvitatea profesionala. Federatia Sindicatelor Libere din invatamant considera ca se impune modificare HG nr.34/2018 astfel incat sa fie prevazut cuantumul sporului de care trebuie sa beneficieze personalul didactic care, in realizarea saricinilor de serviciu, utilizeaza dispozitive electronice”.

De asemenea, FSLI solicita Executivului ca prin bugetul pentru anul 2021 sa fie alocate Ministerului Educatiei fondurile necesare pentru cumpararea laptop-urilor si tabletelor pentru profesori si elevi.

FSLI mai cere Guvernului ca in bugetul pentru urmator sa fie prevazuti banii pentru majorarea salariilor de baza ale personalului didactic la nivelurile prevazute pentru anul 2022 in Legea salarizarii unitare (nr. 153 din 2017).

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre