Probleme la doar cateva zile inainte de livrarea testelor de saliva in scoli. Cand va incepe testarea elevilor

/ / Modificat: 2021-11-23
Probleme la doar cateva zile inainte de livrarea testelor de saliva in scoli. Cand va incepe testarea elevilor

Cu doar cateva zile inainte de livrarea testelor de saliva in scoli, apar noi probleme. Doua firme care castigasera licitatia s-au retras imediat dupa ce au semnat acordul cadru. 

Astfel, din cele 9 milioane de teste care trebuiau livrate, in scolile din Romania vor ajunge saptamana aceasta doar 5 milioane. S-a ajuns la aceasta situatie, deoarece doua firme care au castigat licitatia s-au retras deoarece în momentul de față nu mai au aceeași putere de cumpărare ca în momentul în care a fost demarată licitația. De asemenea, pretul de achiziție a testelor a crescut intre timp si nu au cum sa asigure nici transportul acestora din China. 

Termenul ca testele de saliva sa ajunga in scoli era miercuri, 24 noiembrie. Potrivit digi24.ro, data la care ar urma sa ajunga testele in scoli ar fi de fapt 26 noiembrie, astfel ca prima testare a elevilor s-ar putea face abia de saptamana viitoare, din 29 noiembrie. Cum cel mai probabil guvernul va stabili că această zi este liberă, primele teste de salivă ar urma să se facă, așadar, din 2 decembrie.

Testarea se poate face atât acasă de către părinți, cât și în unitatea de învățământ, caz în care ar fi necesară completarea unui formular de liber consimțământ din partea părinților.

Articole recomandate

Citeste si despre