Primul bebelus infectat cu tulpina Delta. In ce stare se afla micutul

/ / Modificat: 2021-07-27
Primul bebelus infectat cu tulpina Delta. In ce stare se afla micutul

A fost confirmat primul caz de infectie cu tulpina Delta in cazul unui bebelus. Micutul este din Vaslui, iar familia s-a intors recent din Anglia.

Județul Vaslui are înregistrate în ultimele 14 zile 8 cazuri de infecție cu Covid-19, iar între ele este și un bebeluș de un an, venit cu părinții din Anglia.

În Vaslui, sunt 8 cazuri întregistrate în ultimele 14 zile, după cum urmează: două la Vaslui, două la Huși, unul la Negrești, unul la Stănilești, unul la Dragomirești și unul la Bogdănești. Între aceste 8 persoane se numără și un bebeluș de numai un an, venit din Anglia cu familia. Din fericire, în terapie intensivă nu avem niciun caz.

“DSP Vaslui duce o amplă campanie de vaccinare. În mediul rural, din păcate, rata de vaccinare este destul de mică. Facem în jur de 10, 20 de vaccinuri pe zi. Sunt comune care au rata de vaccinare sub 5 la sută și de aceea noi ducem o amplă campanie de promovare a imunizării, impreună cu primarii din localitățile respective și toți factorii de decizie. Îi rugăm pe cei din mediul rural să se vaccineze, ca să își poată întâmpina copiii care vin în concediu, în siguranță, mai ales că unii vin din zone roșii sau galbene. De exemplu, cei care vin din Anglia, trebuie să stea în carantină 14 zile, la fel și din Spania și, după cum bine stiti, sunt foarte mulți vasluieni, care vin din aceste țări. Până la sfârșitul lunii august, noi vom încheia vaccinarea în mediul rural. La nivel de țară, noi ne situam în a doua parte a clasamentului național”, a declarat Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre